Legg gjerne igjen en kommentar !

Related Posts with Thumbnails

Om meg

Bildet mitt
Jeg er en 26 år gammel jente fra Helgeland som eier en jordflekk ved foten av et fjell. Vi har bodd her siden 2008. I fjøset har vi foreløpig seks høner, tre haner og to kaniner, men flere dyr ventes. Nå er det oppussing av hus som er hovedgeskjeften, og pågående prosjekt er å lage bad i andre etasje. Det blir et noe spesielt prosjekt, med tømmervegger og spesiallaget servantskap. Bilder fra hus og hage kommer!

Lykken er....

Sola i vinduskarmen....

mandag 18. oktober 2010

Maja tester et produkt: Have I gone nuts?


Jeg har begynt å vaske klærne mine med nøtter! Skulle nesten tro jeg var blitt skikkeli eco-chick, men det veier kanskje opp litt av mitt forbruk av ikke-fairtrade, ikke-økologisk kaffe?Uansett, jeg vil gjerne dele min ærlige mening om dette produktet, som faktisk har vært brukt som vaskemiddel i India i hundrevis av år. Det er altså nøtter fra Sapindus-treet det er snakk om, og, siden det er snakk om en nøtt, har den ikke flere kjemikalier enn en nøtt inneholder. Ingen blekemidler, ingen pesticider (men det er det kanskje ikke i vanlige vaskemiddel heller, men jeg følte for å bruke det ordet). Til og med Omo Colour har blekemidler i seg. Kanskje pesticider også, hvem vet??

Så til sakens kjærne: Blir det rent???

JA!

Jeg har vasket usannsynlige skitne bleier, uapetittelige arbeidsklær, sure vaskefiller som har hengt over kranen litt for lenge, ja alt. Og det blir rent.

det som er uvant er at det ikke lukter NOE av klærne etter at de er vasket. Men nå er det noe av det jeg elsker mest. De lukter rene, rett og slett.

Ett kilo nøtter holder til ca 150 vask og koster 189 kroner. Me loves!!!

Jeg kjøpte mine på www.bleieboden.no (her har jeg også lånt bildet)

3 kommentarer:

  1. Funderer litt på disse jeg også... Hvor mange vask har du brukt en "dose" nøtter?

    SvarSlett
  2. Jeg har vasket tre vask med samme nøtter. De sier man kan se det på fargen når de er oppbrukt, blir visstnok sorte i fargen. Jeg vasker på 60. Tenker jeg hadde byttet etter en gang på 90 grader.

    SvarSlett
  3. Da har jeg og prøvd vaskenøtter. Funker jo som gull det :-)

    SvarSlett